AROMATHERAPIE

Waarom aromatherapie?

Etherische oliën zijn vrijwel de enige stoffen die door alle huidlagen heen kunnen dringen. Daardoor komen ze in alle huidlagen waar eventueel problemen ontstaan. Niet alleen de concentratie van een product maar ook de opname door de totale huid garandeert een structurele verbetering van de huidconditie- en structuur.

 

Waarom S.P.A.

De meeste aromatherapieproducten bevatten maximaal 3 % etherische olie. Dit is omdat er met enkelvoudige etherische olie  wordt gewerkt. Etherische olie heeft niet alleen positieve maar ook negatieve eigenschappen. In de klassieke aromatherapie wordt  de concentratie van etherische olie in een product laag gehouden zodat de negatieve eigenschappen dan niet of nauwelijks invloed hebben. Helaas kunnen de positieve eigenschappen van de etherische olie op deze manier dan dus ook niet volledig benut worden.

De producten van S.P.A. bestaan uit combinaties van verschillende 100% etherische oliën. Deze bevatten dus ook 100 % werkzame stoffen.  Doordat de samenstelling  van de producten  in het laboratorium  op de juiste wijze zijn gemengd, zijn de negatieve eigenschappen van de enkelvoudige olie als het ware ‘weggemengd’. Hierdoor ontstaat een krachtig product met uitsluitend positieve eigenschappen.

De oliën die S.P.A. aromatherapie toepast in de producten zijn zoveel mogelijk van biologische oorsprong. De producten worden niet op  dieren getest en ondergaan strenge testen en kwaliteitscontroles.

 

De oorsprong

Na jaren wetenschappelijk onderzoek naar aromatherapeutische toepassingen stichtte de Franse arts, mevrouw M.P. Magonet in 1984 Société Provençale d’Aromatherapie , afgekort S.P.A. Sinds die tijd is S.P.A. gespecialiseerd in het verwerken en ontwikkelen van natuurlijke producten op basis van plantenextracten en etherische oliën.